Guido Cohlst

Senior Consultant

Met Guido valt er altijd wat te beleven! Van energieke verhalen (uit de praktijk) tot resultaatgerichte concrete oplossingen waar jij en jouw klanten blij van worden. Guido krijgt betrokkenen in beweging en weet draagvlak te creëren. Daarbij varieert hij tussen confronterende, prikkelende en ondersteunende stijlen. Kennisoverdracht en het uiteindelijk zelf kunnen doen speelt in al zijn opdrachten en trainingen een belangrijke rol. Hij heeft oog voor detail en bewaakt altijd het groepsproces om gezamenlijk de juiste resultaten te behalen. Weerstand geeft Guido juist energie en weet hij makkelijk om te buigen. Tevens gaat hij zeer speels, maar professioneel om met twijfels en onzekerheden en versterkt hij het zelfvertrouwen van de betrokkenen. Guido is betrouwbaar, doelgericht en ambitieus in zijn opdrachten. Door zijn proactieve houding, professionaliteit en enthousiasme bouwt hij makkelijk goede relaties op en zorgt hij voor duurzame resultaten.

Tijdens zijn consultancy werkzaamheden weet hij makkelijk bestaande patronen te doorbreken en beweging te creëren door zijn uitdagende manier van adviseren, coachen en stimuleren. Hierbij is zijn sterk analytisch vermogen opvallend en is hij een uitstekend klankbord voor het management. Hierin communiceert hij op een charismatische, maar toch charmante manier. Guido is verder prettig in de omgang en flexibel ingesteld. Dit alles is te herleiden naar zijn passie voor teamsporten en gamen waarin het resultaat altijd voorop staat maar dit wel met de nodige energie, passie en plezier behaald moet worden. Resultaten en overwinningen moeten volgens Guido dan ook altijd gevierd worden. Binnen Bvolve is Guido voornamelijk actief in de dienst ‘Digitale Toekomst Ontwerpen’ en expert rondom de invoering van ‘Omgevingswet’. Guido staat voor blijvend resultaat en uw ‘stokje’ achter de deur…..

Top 3 opdrachten

Zuiderzeeland

Waterschap Zuiderzeeland

Het Waterschap Zuiderzeeland wil graag ‘aan de slag met de Omgevingswet’, maar waar begin je dan? Het integraal oppakken van de lopende ‘sporen’ en samen aan de slag in samenhang. Van een Omgevingswetvisie naar een visie op de invoering van de Omgevingswet in de vorm van een visuele roadmap. Door middel van verschillende workshops en coaching hebben we hier samenhang en draagvlak gecreëerd en de basis gelegd voor het programma Omgevingswet.

logo flevoland

Provincie Flevoland

De Statengriffie (Griffie) van de Provincie Flevoland is constant in ontwikkeling. Deze biedt ambtelijke ondersteuning aan de Provinciale Staten en dient als vraagbaak, adviseur, ontwikkelaar en procesbewaker. De omgeving (politiek/ klantwens/ informatiebehoefte) is voortdurend in beweging en hier moet de Griffie snel en accuraat op in kunnen spelen. Hoe pak je dit aan? Door het creëren van meer inzicht en overzicht in de klantprocessen door middel van procesworkshops, het inrichten van een griffieloket en het begeleiden en opleiden van de medewerkers. Hierdoor is de kwaliteit van de producten en diensten toegenomen.  

ggd

GGD Hollands Noorden

De GGD Hollands Noorden zit midden in een transformatie naar zelfsturing en resultaatgericht werken. Het verder doorvertalen van de vastgestelde visie is een belangrijk punt voor het transformatieteam. Eén van de doelen is effectiever en efficiënter werken. Teams hebben bij deze nieuwe manier van organiseren en werken begeleiding nodig. Als implementatiecoach van de transformatie heeft Guido, door middel van verschillende workshops en het begeleiden en coachen aan de hand van structuur en cultuur, de ondersteunende teams meer zelforganiserend gemaakt.