Publicaties

Werken als consultant bij Bvolve – Laura vertelt over haar ervaringen

Laura Nagel werkt sinds december 2019 als consultant bij Bvolve. De afgelopen periode heeft ze gewerkt aan een opdracht bij de Wageningen Universiteit (WUR) en bij BNP Paribas. Wat waren haar verwachtingen van het vak en wat heeft ze geleerd het afgelopen jaar? En hoe bevalt werken voor Bvolve

Hoe was je start bij Bvolve?

Eind 2019 begon ik als Young Professional bij Bvolve. Al voordat ik mijzelf consultant mocht noemen, kon ik aansluiten bij een trainingsgroep met andere nieuwe jonge collega’s. Met elkaar begonnen wij aan een opleidingstraject wat bestond uit verschillende trainingen zoals BPM modelleren, Scrum Master en de opleiding ‘Lean Green Belt’. Het was een mooie manier om nieuwe collega’s te ontmoeten en een goede basis voor mijn eerste opdracht die ik als business consultant ging uitvoeren.

Kun je meer vertellen over je eerste opdracht?

Ik begon gelijk met een opdracht bij de Wageningen Universiteit (WUR). Ik ben begonnen als projectmedewerker binnen een project gericht op flexibel aanbieden van onderwijs en computerpractica aan studenten op hun eigen laptop. Ik werd verantwoordelijk voor het opstellen en in kaart brengen van processen, het laten testen van vaksoftware door studenten en het implementeren van de WUR AppStore. Na 3 maanden brak het corona virus uit met als gevolg dat het onderwijs alleen online kon plaatsvinden. Door snel te schakelen binnen het project hebben wij studenten en docenten kunnen ondersteunen in deze hectische periode. Structuur aanbrengen en snel reageren op verandering is iets waar ik plezier uit haal. Het was een mooie en gevarieerde opdracht waarmee ik vliegend van start ben gegaan als jonge consultant.

Wat heb je geleerd van deze opdracht?

In mijn eerste jaar als consultant heb ik geleerd dat je door goed te luisteren, door te vragen en oprecht nieuwsgierig te zijn, je ontzettend veel te weten kan komen over een organisatie. Met de juiste kennis en kunde kan je juist datgene doen om een vraagstuk om te zetten in succes. Bij de WUR heb ik het verschil gemaakt door met een helicopterview het overzicht te bewaren en secuur te werk te gaan. Dat is een van de dingen die mij aanspreekt in het consultancy vak.

Wat maakt het werken als consultant zo leuk?

Wat ik zo leuk vind aan consultancy is dat je als buitenstaander in een organisatie net wat meer mogelijkheden hebt. Door een beetje eigenwijs te zijn kan je mensen meenemen in een andere manier van denken en werken. Dit kan net die verfrissing zijn die een afdeling nodig heeft om tot successen te komen. Voor mij komen snelheid en diversiteit terug in het consultancy vak. De verschillende opdrachten brengen afwisseling in werkzaamheden en collega’s, iets wat mij erg aanspreekt.

En wat maakt juist Bvolve zo leuk?

Wat ik zo leuk vind aan Bvolve is dat het een kleine, professionele club is. Ik ken mijn collega’s persoonlijk en iedereen staat open om elkaar te helpen. Bvolve staat open voor eigen inbreng, als je een goed idee hebt is er ruimte om daarmee aan de slag te gaan. Bvolve besteed ook veel aandacht aan het sociale aspect. Met regelmaat worden leuke (online en offline) activiteiten georganiseerd om met en van elkaar te leren, maar vooral om plezier met elkaar te maken!

Voor meer informatie over werken bij Bvolve kun je Laura bereiken via 06 30 66 33 23 of stuur een e-mail naar l.nagel@bvolve.nl.

Heb jij interesse om ook bij Bvolve te werken als consultant?

Wij zoeken op dit moment nieuwe collega’s voor verschillende functies. Kijk op de ‘werken bij’-pagina voor onze vacatures.

Tweeten
Delen

Gerelateerd