Solution: APM

IT is onlosmakelijk verbonden met de bedrijfsvoering van alle (middel) grote organisaties. Enerzijds biedt technologie grote kansen om de dienstverlening te innoveren, te verbeteren of efficiënter te maken. Anderzijds kampen organisaties vaak met een complex applicatielandschap dat door de jaren is gegroeid. Applicaties die kort geleden innovatief waren zijn nu gebaseerd op verouderde technologie en moeten integreren met veel nieuwere systemen. Het liefst moet alles in de cloud, veilig, data-gedreven en oh ja, het mag ook niet teveel kosten! 

Hoe zorg je er dan voor dat je applicatielandschap van waarde blijft door het tijdig op te ruimen en tijdig (en op de juiste plekken) te vernieuwen? Dit begint bij het organiseren van Applicatie Portfolio Management. 

 

Wat is APM? 

Applicatie Portfolio Management (APM) draait in essentie om het nemen van de juiste investeringsbeslissingen over het applicatielandschap. Applicatie Portfolio Management is een continu proces, gericht op het reduceren van complexiteit en het optimaliseren van de IT-fitness van organisaties. Hierdoor kan het applicatielandschap zich efficiënt en effectief verder ontwikkelen in een tijd waarin continue verandering de norm is.  

Om het APM-proces goed in te richten (ontwerpen) en vervolgens goed te managen, onderscheiden wij twee fases waarin organisaties APM kunnen uitoefenen: een ontwerpfase en een managementfase. Beide fases hebben een specifiek stappenplan dat uiteindelijk een continue APM-proces oplevert, welke geïnformeerde beslissingen over het applicatielandschap ondersteund. 

 

Wat krijg ik? 

Bij Bvolve is het ontwikkelen van uw organisatie altijd een belangrijk onderdeel van de opdracht. Dat betekent dat wij niet alleen een product opleveren, maar ook de basis leggen waarmee jullie dit in de toekomst zelf kunnen. Het product dat we gezamenlijk opleveren bestaat uit de volgende elementen:

  • Deelnemers worden opgeleid in de rol van applicatie portfolio manager

  • Een eerste applicatie portfolio

  • Een eerste dashboard voor bestuurders

  • Een roadmap om APM verder te ontwikkelen

Elke oplossing vraagt om maatwerk. Daarom maken wij de aanpak op maat voor jouw organisatie. Daarbij houden we rekening met de tijd die jullie zelf kunnen investeren, de APM-doelen en de volwassenheid van de organisatie.