Energie
De energietransitie draait niet enkel om technologische innovatie, maar juist ook om het vergroten van de efficiëntie en wendbaarheid van de bestaande structuur. Veranderende eisen van consumenten, maatschappelijke druk, nieuwe wet- en regelgeving en veranderingen in de markt vergroten de noodzaak voor organisaties om hun systemen en processen te herstructureren om sneller in te kunnen spelen op deze veranderingen. Het vergroten van de wendbaarheid en efficiëntie vraagt om een integrale aanpak waarin technologie, data, processen en organisatie hand in hand gaan.
Bvolve ondersteunt bedrijven bij het versnellen van de energietransitie door een integrale aanpak. We combineren architectuur, processen, data en mens, afgestemd op een eenduidige visie, vertaald naar duurzame en robuuste strategische doelstellingen. Hierdoor kunnen bedrijven niet alleen voldoen aan de huidige eisen, maar ook strategische keuzes maken die goed zijn voor mens, milieu en maatschappij. Dit draagt bij aan het realiseren van de duurzaamheidsdoelen en maakt organisaties toekomstbestendig.
Onze klanten
Onze visie en aanpak
Nederland is volop in de energietransitie, met als doel een duurzame energievoorziening tegen 2050. Deze versnelling vraagt om samenwerking tussen energieleveranciers, netbeheerders, overheden, het bedrijfsleven en consumenten. Innovaties op het gebied van AI, blockchain en slimme infrastructuur zijn noodzakelijk, net als de elektrificatie van de industrie en mobiliteit sector. Dit brengt echter ook nieuwe eisen met zich mee. Consumenten, investeerders en maatschappelijke organisaties eisen meer transparantie op het gebied van sociale thema’s (zoals eerlijke arbeid en goede arbeidsomstandigheden en impact op het milieu (zoals biodiversiteit en circulaire economie), maar ook de borging van deze thema’s in bestuur- en besluitvorming. Er komt steeds meer druk vanuit aandeelhouders en andere stakeholders, waarbij duurzaamheid niet alleen vanuit maatschappelijke betrokkenheid, maar ook vanuit financieel perspectief als strategisch belangrijk wordt gezien.
Een belangrijke trend is de focus op kwalitatief goede data en rapportages. De CSRD-rapportage verplicht bedrijven gedetailleerde informatie te verstrekken over hun impact op milieu en maatschappij. Bvolve helpt organisaties het CSRD-proces efficiënter en effectiever te maken door het duurzaam integreren van de maatregelen in de bestaande processen en IT-landschappen, en waar mogelijk te automatiseren. Door betrouwbare data en robuuste data governance kunnen bedrijven niet alleen voldoen aan wet- en regelgeving, maar ook slimme, duurzame keuzes maken die hen verder helpen in de transitie. Door CSRD als vehicle /transitieplan in te zetten, verschaffen wij organisaties inzicht in hoe de organisatie ieder jaar stappen kan zetten voor een duurzamere bedrijfsvoering. Het afstemmen van de strategie van de organisatie, de duurzaamheidsdoelstellingen en CSRD, biedt organisaties de juiste handvatten om effectief en efficiënt toe te werken naar een duurzamere bedrijfsvoering.
Klantcases
Bekijk onze klantcases voor inspirerende succesverhalen en onze blogs voor onze integrale visie en expertises.
Aan de slag?
Neem contact op en bezoek ons kantoor, of plan een virtueel koffiemoment.