• ''Geleerd om informatie duidelijk over te brengen en hierbij de aandacht van de lezer/kijker vast te houden''

  Dirk Blaauw – Informatiearchitect bij de GVB
  Tijdens deze training heb ik een aantal handige zaken geleerd om informatie duidelijk over te brengen en hierbij de aandacht van de lezer/kijker vast te houden. De docenten waren erg enthousiast!
 • Jan Fock – Informatiemanager bij Vestia
  Deze training zou standaard onderdeel moeten uitmaken van architectuurtrainingen.
 • ''Inspirerende training''

  Michael van der Zel – Informatie architect bij UMCG
  Inspirerende training met theorie en pragmatiek in balans. Inclusief handige raamwerken en tools om gestructureerd met Infographics aan de gang te gaan. Ook heel nuttig voor opzetten van traingen en presentatieopbouw in het algemeen.
 • ''Goede balans tussen Infographics en Architectuur''

  Michel Timp – IT architect bij Login Consultants
  Prima training, voldoende theorie om ook pragmatisch een eerste infographic te maken. Vooral de tekentechnieken maken een eerste mock-up eenvoudiger. Het delen van ervaringen met klasgenoten en de Enterprise Architectuur pictionary quiz zorgen ervoor dat er een goede balans is tussen Infographics en Architectuur.
 • "Zeer inspirerend"

  Daniel Woning – Informatie Architect bij Isala Klinieken
  Zeer inspirerende training waar je in 1 dag voldoende handvatten krijgt aangereikt om snel mooie en nuttige infographics te kunnen maken.
 • ''Direct resultaat''

  Jos Balvers – Informatie Architect bij Zorginstituut Nederland
  Goede introductie in de toegevoegde waarde van Infographics. Het tekengedeelte was leuk en ontspannend. En het maken van een infographic van een eigen project levert gelijk een resultaat.  
 • ''Een eyeopener deze training''

  Ton Geurts – Solution Architect bij Ordina
  Een eyeopener deze training. Als solution architect ben je gewend om in strakke plaatjes, schema's symbolen te werken. Behalve collega's begrijpt niemand je dan. Op deze training heb ik in één dag geleerd om grafisch te communiceren. Ik heb geleerd te tekenen. Hands-on met goede begeleiding die snapt hoe een architect denkt en wat zijn of haar valkuilen zijn.

Niveau: Introducerend
Duur: 1 dag
Locatie: Amersfoort
Kosten open training: €675,- (excl BTW)

Verras je doelgroep en verbeter je communicatie. Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden. Dat weten de meeste architecten wel. En dat we dit plaatje moeten aanpassen aan ons doel en onze doelgroep is ook bekend, maar dat valt niet mee…

De wereld waarin we leven wordt steeds complexer. We overladen elkaar met informatie via tv, internet, social media en in geschreven woord. Architecten maken vaak modellen, rapportages en allerlei documenten waarin heel veel denkwerk zit. En lezers en gebruikers zijn sterk geneigd om documenten en artikelen te ‘scannen’, eerder dan te lezen. Maar hoe moeten we daar mee omgaan? Of hoe kunnen we daar zelfs gebruik van maken? Hoe brengen we de informatie terug tot de kern van het verhaal?

Hier komen infographics, of informatieve illustraties, om de hoek kijken. Infographics vangen een heel verhaal in krachtige beelden. Daarbij is het de kunst om de inhoud van de boodschap terug te brengen tot de pure essentie. Infographics zijn bedoeld voor het overdragen van informatie, data en kennis, of het inzichtelijk maken van een concept of proces. Infographics worden vaak toegepast in nieuws- en achtergrondartikelen, in financiële jaarverslagen en voor wetenschappelijke en educatieve doeleinden. En vanaf nu ook in Enterprise Architectuur… Doe je mee?

Voor wie?
Deze training is bedoeld voor architecten van alle niveaus, alle domeinen en uit alle branches.

Leerresultaten
Kennis van de kracht van Infographics

• Verschillende soorten Infographics voor verschillende communicatiedoelen, geïllustreerd met voorbeelden
• Architectuurboodschappen terug brengen tot de kern
• Infographics voor architectuur: voorbeelden (tool-aanschaf niet nodig)
• Gratis Infographic template
• Aan de slag met jouw eigen infographic

Voorwaarden en voorbereidingen
Je hebt basiskennis van Architectuur en kent de uitdagingen van het communiceren met verschillende doelgroepen. Kennis van specifieke methoden en technieken is niet vereist. Neem jouw laptop mee naar de training.

Kosten
Alle bovengenoemde kosten zijn exclusief BTW. De trainingsprijs is inclusief trainingsmateriaal, literatuur, accommodatie- en cateringkosten.

Meer informatie
Wil je meer informatie over deze training of de mogelijkheden voor een incompany training bespreken, neem dan contact op via academy@bvolve.nl

Inschrijven?
Neem contact op met academy@bvolve.nl.

Incompany

SCHRIJF JE DIRECT IN:

Incompany

 

INTERESSANTE BLOGS:

Bvolve verzorgt maatwerk infographics training ‘visualiseren in een business context’ bij ABN AMRO
Op de afdeling Chief Architecture & Data Management (CADM) van ABN AMRO werken (Enterprise) architecten en (data) management consultants. Deze groep medewerkers werken in een complexe en snel veranderende omgeving. De doelstelling van deze training was een maatwerkcursus te bieden die de medewerkers van CADM helpt om optimaal te communiceren met verschillende typen stakeholders in de organisatie. Samen met Bvolve werkt CADM aan het succesvol toepassen van visualisaties in een business context.

Verbeter je communicatiekracht als architect met Infographics
Hoe vaak moet jij uitleggen wat je nu eigenlijk doet als architect? Herken je het gevoel dat je boodschap als architect niet direct helder is voor een breed publiek? Hoe verbeter jij je communicatiekracht? [lees meer]