Consultant bij Bvolve

De manier waarop Tim in het leven staat, wat hij graag doet, hoe hij zichzelf ziet, behandeld wil worden en mensen behandelt, probeert hij te implementeren in zijn werk. Hij is zelfbewust, kalm en door zijn proactieve houding en positieve instelling legt Tim makkelijk contact en bouwt hij relaties met personen in verschillende lagen in de organisatie.

Tim is iemand die in het moment leeft en overal zoveel mogelijk plezier uit probeert te halen, maar daarbij nooit de toekomst uit het oog verliest. Hij is omgevingsbewust en heeft daarnaast ook oog voor nieuwe mogelijkheden, de mensen en cultuur. Op deze manier zorgt Tim ervoor dat hij altijd een stap vooruitdenkt en zo goed mogelijk op ontwikkelingen en/of veranderingen in kan spelen, reageren of deze zelf creëren.

 

”Hij is omgevingsbewust en heeft oog voor nieuwe mogelijkheden”

”Je bent constant de omgeving aan het scannen naar die ene goede golf”

Dit alles komt samen in zijn hobby; surfen. ‘Tijdens het surfen ben je aan het genieten van de omgeving en ben je sociaal bezig met de mensen om je heen. Je bent constant de omgeving aan het scannen naar die ene goede golf. Je probeert dingen te zien die anderen niet zien, jij gaat links waar iedereen rechts gaat. Want, wanneer je deze golf ziet inrollen wil jij degene zijn die erop staat en niet je buurman.’

Zowel in zijn sociale leven als in zijn werk haalt hij geluk uit, en vindt Tim richting in, kleine dingen. Hij is van mening dat niet alleen grote veranderingen, maar ook kleine aanpassingen belangrijk zijn om resultaten te boeken.

Interview vragen

 • Wanneer ben je echt tevreden bij je klant?
  Wanneer je je gewaardeerd voelt en je de ruimte krijgt om je ideeën en kennis te delen met de organisatie. En dat je daarnaast op een fijne manier kan samenwerken om zo de beste resultaten te bereiken.
 • Waar krijg je energie van op je werk?
  Energie krijg ik van positiviteit om me heen, mensen die ergens in geloven en openstaan voor veranderingen. Daarnaast zijn het de opdrachten waarin je jezelf uit moet dagen en je in vast kan bijten die mij energie geven.
 • Wat maakt consultancy voor jou zo leuk?
  Dat is vooral de afwisseling, jezelf constant weer moeten bewijzen in een nieuwe omgeving, met nieuwe mensen en nieuwe uitdagingen.
 • Wat zijn echte resultaten?
  Naast de resultaten die meetbaar en daadwerkelijk zichtbaar zijn, zijn echte resultaten voor mij ook de resultaten die je niet zo snel kunt waarnemen. Wanneer je klus er op zit en je merkt dat de mensen op een andere manier denken en werken zie ik dat ook als echte resultaten. Tevens is het van belang dat deze blijvend zijn en geborgd worden in de organisatie.
 • Welke branche boeit je?
  Aangezien dit mijn eerste baan is in de consultancy, heb ik nog geen duidelijk beeld welke branche of sector mij het meest trekt. De komende tijd word voor mij dan ook een ontdekkingsreis waarin ik voor alles open sta en veel nieuwe ervaringen op wil doen.
 • Wat is je droom?
  Uiteraard is dit dat ik een lang en gelukkig leven leidt. Maar nog belangrijker is denk ik dat je uit alles wat je doet voldoening haalt.
 • Waar ben je allergisch voor?
  Allereerst heb ik, zoals vrijwel de hele bevolking, last van hooikoorts. Daarnaast ben ik allergisch voor negativiteit en pessimisme. Mensen die bij voorbaat denken of zeggen “dit gaat nooit lukken” of altijd eerst het negatieve in dingen zien, komen naar mijn mening niet ver in het leven en zijn té voorzichtig. Als je iets graag wilt en daarnaast positief bent kan je veel meer bereiken dan in eerste instantie denkt.
 • Waarom woon je waar je woont?
  Ik woon in Amsterdam, en daar woon ik vooral omdat ik hou van de gezelligheid, de sfeer, de multiculturele samenleving, en de mentaliteit van de mensen. Het is een wereldstad maar tegelijkertijd voelt het aan als een dorp. Altijd kom je bekenden tegen waarmee je een biertje of een koffie kan doen in een van de vele cafeetjes of kroegen. Daarnaast is het ook qua architectuur een hele mooie stad met een rijke historie.
 • Wat is je favoriete quote?
  ‘Haast u rustig’. Tegenwoordig zie je overal om je heen mensen haasten terwijl het soms goed kan zijn om even stil te staan, om je heen te kijken, te genieten en te beseffen wat je eigenlijk allemaal hebt. Oftewel; het leven is zo slecht nog niet.
 • Van wie kan jij nog wat leren?
  Er is niet een specifiek persoon die ik kan opnoemen, voornamelijk omdat ik geloof dat je van iedereen wat kan leren. Ik probeer dan ook van iedereen die ik ontmoet, in welke context dan ook dingen op te steken en te bepalen of ik dit ook zelf kan gebruiken.

CONTACT

Tim van Dijk
Consultant
t.vandijk@bvolve.nl