Consultant bij Bvolve

Thomas kan omschreven worden als leergierig, gedisciplineerd en ambitieus. Hij streeft altijd naar het hoogst haalbare, opgeven komt niet voor in zijn woordenboek. Dit is terug te zien in zijn werk en privé. In zijn vrije tijd houdt Thomas zich bezig met zijn grootste passie, basketbal. Zijn rol in het veld is spelverdeler, waarbij communicatie, leiderschap en teamwork sterke vaardigheden zijn. Zijn belangrijkste kenmerk is dat hij anderen in hun kracht zet en het optimale uit zijn teamgenoten haalt. Ook zijn collega’s beschrijven Thomas als een echte teamplayer, waarbij hij de vaardigheden binnen zijn sport toepast in zijn werk. Zijn sterke drive om zichzelf continu te verbeteren en het maximale uit zichzelf te halen hebben binnen zijn sport geleid tot drie Nederlands kampioenschappen en het spelen van twee Jeugd EK’s met het Nederlands team. Deze sterke drive en honger naar succes vertaalt hij nu naar de werklvoer door samen met organisaties de weg naar succes te vinden.

”Thomas streeft altijd naar het hoogst haalbare, opgeven komt niet voor in zijn woordenboek”

”Zijn missie is samen met de klant zoeken naar een duurzame oplossing”

Thomas heeft zijn bachelor Sociologie in combinatie met een minor Bestuur- en Organisatiewetenschappen behaald. Tijdens zijn beide studies heeft hij geleerd dat de veranderende maatschappij ertoe leidt dat organisaties constant mee moeten veranderen. Aansluitend heeft hij een Master Organization Studies gedaan aan Tilburg University. Tijdens zijn master heeft Thomas geleerd dat het aanpassingsvermogen van organisaties belangrijk is om als organisatie te blijven innoveren. Daarnaast gelooft Thomas dat organisaties nog beter kunnen functioneren als ze de kracht van mensen in een organisatie optimaal benutten, aangezien de werknemers de motor en drijvende kracht van een organisatie zijn.

Zijn brede interesse, nieuwsgierige karakter en rustige persoonlijkheid zorgen ervoor dat Thomas altijd eerst goed nadenkt en doorvraagt. In combinatie met zijn analytische vaardigheden en kritische blik grijpt hij organisatorische vraagstukken aan. Zijn missie is samen met de klant zoeken naar een duurzame oplossing, waarbij concrete resultaten op de korte en lange termijn geboekt worden die de organisatie verder helpen in haar ontwikkeling.

Interview vragen

 • Wanneer ben je echt tevreden bij de klant?
  Ik ben tevreden bij de klant als de klant écht tevreden is met het resultaat. Dit betekent dat ik de klant heb kunnen helpen met meer dan zijn of haar vraag. Een belangrijk aspect is dat de oplossing een duurzaam karakter heeft, waardoor de organisatie toekomstbestendig is.
 • Waar krijg je energie van op je werk?
  Ik krijg energie van mijn werk door de tevredenheid en waardering van de klant. Daarnaast krijg ik energie op mijn werk van mijn leuke en enthousiaste collega’s binnen Bvolve.
 • Wat maakt consultancy voor jouw zo leuk?
  Het persoonlijk contact met de klanten en de diversiteit aan braches en vraagstukken waar ik in aanraking mee komt. Deze grote mate van diversiteit maakt het werk leuk en uitdagend. Daarnaast de mogelijkheid hebben om je kennis over te dragen door middel van trainingen en workshops.
 • Welke branche boeit je?
  De Overheid en de gezondheidszorg. De overheid boeit mij door mijn brede interesse in maatschappelijke vraagstukken, mede vanuit mijn bachelor sociologie. De gezondheidszorg interesseert mij, omdat een groot gedeelte van mijn familie werkzaam is binnen deze branche. Hierdoor krijg ik veel verhalen en ervaringen te horen over werken binnen de gezondheidszorg.
 • Welke serie blijft je echt boeien?
  Breaking Bad. Deze serie blijft mij boeien omdat het deels een afspiegeling is van de Amerikaanse maatschappij, waarin de hardwerkende Amerikaan streeft naar het realiseren van “the American dream”. In het geval van de hoofdpersoon is zijn situatie (ernstig ziek) de trigger om in het criminele circuit de Amerikaanse droom waar te maken voor zijn familie en mogelijkheden te bieden als hij er niet meer is en daarnaast zijn huidige situatie te bekostigen. De onderliggende blootlegging van het Amerikaanse systeem is boeiend.
 • Wat is je droom?
  Mijn droom is om een keer in scandinavië het noorderlicht te mogen bewonderen. Daarnaast maak ik graag een keer een rondreis door Amerika in combinatie met het bezoeken van een of meerdere NBA wedstrijden.
 • Wat is je passie?
  Basketbal. Ik basketbal al mijn hele leven en heb fantastische dingen binnen mijn sport mee mogen maken.
 • Van wie kan je nog wat leren?
  Nick Vujicic. Hij is geboren zonder armen en benen en gaat door het leven als een motivationele spreker, met als motto ‘nothing is impossible’. Hij doet zelf alles wat een mens kan doen en laat zich niet leiden door zijn beperkingen, maar kijkt juist naar de mogelijkheden. Ik denk dat iedereen daar wat van kan leren.
 • Waar ben je allergisch voor?
  Onrechtvaardigheid. Ik ben allergisch voor het onrechtvaardig behandelen van mensen.
 • Wat is je favoriete quote?
  “Some people want it to happen, some wish it would happen, others make it happen.” Michael Jordan

CONTACT

Thomas Veenhoven
Consultant
t.veenhoven@bvolve.nl