Vikash Badal

Consultant

Vikash vindt het belangrijk om eerst inzicht te hebben van de organisatie en opdracht voordat hij gaat handelen. Dit inzicht helpt om het doel en het pad dat hier naartoe leidt te schetsen. Vikash vindt het belangrijk om aangehaakt te blijven bij de business om zo hun wensen mee te nemen in de oplossing. Het inlevingsvermogen, de vakkundige kennis over zaken en het overbrengen hiervan op een pragmatische en enthousiaste manier zijn punten die worden benadrukt bij evaluaties door opdrachtgevers en trainingen. Met Vikash haal je een consultant binnen die toegewijd is aan zijn opdrachtgever en haar omgeving, waarbij Vikash het doel scherp in het oog houdt. Door een sterk analytisch vermogen weet hij bijzaken van hoofdzaken te scheiden. Luisteren naar mensen is één van zijn sterke kanten als consultant. Door zowel de techniek als de bestuurlijke kant als achtergrond van zijn studie, weet hij complexe vraagstukken goed te doorgronden en daar pragmatische oplossingen voor te smeden samen met de organisatie.

Bescheiden teamplayer die flexibel is, de wil heeft om te winnen en een sterk analytisch vermogen. Deze woorden beschrijven Vikash niet alleen in zijn manier van werken, maar ook wanneer hij te vinden is op het voetbalveld. Vikash vergelijkt zijn manier van aanpakken binnen opdrachten als het voorbereiden en spelen van een voetbalwedstrijd. Door goed  overleg op zowel strategisch als tactisch niveau maakt hij de juiste keuzes in het veld om de overwinning te behalen. Vikash creëert een goed overzicht van de spelers in het veld, zodat hij snel keuzes kan maken en op het juiste moment kan ingrijpen. Een opdracht succesvol afronden is voor mij het winnen van een voetbalwedstrijd met een team als geheel. Een voetbalwedstrijd win je niet als individu, maar als team dat winnen als doen heeft. And above all: ‘never change a winning team’.

Top 3 opdrachten

logo wigo4it

Wigo4it

Met de 4 grote steden wordt gewerkt aan een gezamenlijke bedrijfsarchitectuur voor Werk en Inkomen binnen het programma Professional Portal/Innovatie (PP/I), die realisatie van de strategie mogelijk maakt. Als informatiearchitect ondersteunt Vikash met het verder ontwikkelen van dit architectuurraamwerk van Werk. Dit architectuurraamwerk wordt gebruikt voor de veranderingen in het domein. Als informatiearchitect zorgt Vikash voor het inbrengen van architecturale expertise in dit veranderprogramma en in projecten. De primaire verantwoordelijkheid is het opleveren van een logisch datamodel als onderdeel van een nieuw systeem. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van verschillende referentie architecturen en standaarden voor gegevensmodellering.

Noord hollands archief

Albeda

Vikash heeft in de rol van projectarchitect bij het NHA een Project Start Architectuur (PSA) opgesteld in het project e-Depot. Deze PSA beschrijft de gewenste werking van het e-Depot in de omgeving van het NHA, alsmede de kaders en benodigde ontwikkeling om dit te realiseren. Daarnaast een PSA opgesteld voor het project Digitaal Atelier, waarbij centraal staat de bewerking van op te nemen archief materiaal door verschillende systemen. Deze systemen moeten als één geheel aan eindgebruikers worden aangeboden en deze PSA beschrijft hoe dat zou kunnen. Een Programma van Eisen (PvE) is ook opgesteld t.b.v. afronding PSA Digitaal Atelier.

EBN

Energie Beheer Nederland B.V. (EBN)

EBN is actief in exploratie, productie, opslag en handel in natuurlijke gas en olie. Het is belangrijk om de informatievoorziening en –opslag te faciliteren en onderhouden en daarom een informatie architectuur nodig. Inzicht in welke processen er zijn, waar de informatie bij nodig is en hoe deze door het applicatielandschap ondersteunt wordt is vereist. Daarnaast is er behoefte aan het opstellen van doelarchitecturen, die gebruikt worden voor het prioriteren van projecten op basis van een (impact)analyse. In de rol van informatiearchitect heeft Vikash de organisatie ondersteunt deze architectuur producten te realiseren.