Marieke van der Lelie

Senior Consultant

Als consultant is Marieke altijd op zoek naar de vraag achter de vraag, om de klant te kunnen helpen met het oplossen van zijn echte probleem. Bij het werken aan oplossingen en verbeteringen heeft zij aandacht voor zowel de ‘harde’ als de ‘zachte’ kant, waarbij ze ontwikkeling van medewerkers centraal stelt. Marieke pakt complexe vraagstukken pragmatisch aan en lost ze samen met de klant op. Zij bereikt dit door mensen te inspireren en motiveren met haar stijl van coachen en begeleiden. Doordat de klant ziet, ervaart en zelf meewerkt aan de verandering, zijn de resultaten duurzaam verankerd in de organisatie. Marieke ziet haar opdrachten als ‘samen op reis naar een nieuwe bestemming’. Vaak verandert de bestemming gedurende de reis, en is de reis zelf al een onderdeel van het uiteindelijke resultaat. Het gaat erom samen te genieten van de reis! De opgedane kennis en ervaring neemt Marieke mee in haar rugzak, naar haar volgende klanten.

Ook privé vult Marieke haar rugzak graag met ervaringen uit avonturen in verre landen en andere culturen, maar ook in eigen land doet ze dit graag. Het liefst zo flexibel mogelijk en niet van tevoren uitgestippeld; met ruimte om last-minute te kunnen anticiperen op wat de reis brengt. Juist door vrijheid onderweg en mogelijkheid om te kunnen anticiperen op de situatie en behoefte, ontstaan de mooiste ervaringen en herinneringen. Natuurlijk is ze niet altijd in het buitenland. Haar vrije tijd vult Marieke graag met een rondje hardlopen of op de racefiets. Buiten bezig zijn en zo nu en dan je grenzen opzoeken en verleggen, maar bovenal ontspannen vindt ze belangrijk. Die ontspanning vindt ze ook op het terras of in de tuin met een speciaal biertje.  

Top 3 opdrachten

UWV

UWV

Door een grote reorganisatie binnen UWV is er binnen de divisie ‘Klant en Service’ een nieuw team met procesontwerpers samengesteld. Dit team heeft taken en verantwoordelijkheden die nieuw zijn voor de teamleden. In haar rol als teammanager is Marieke verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het team. Zowel vakinhoudelijke kennis en vaardigheden als de onderlinge samenwerking en teamontwikkeling worden hierbij belicht. Marieke heeft structuur en een uniforme werkwijze geïntroduceerd in het team en een manier van kennisdeling geïmplementeerd. Daarbij coacht ze de medewerkers in hun (persoonlijke-) ontwikkeling.

politie

Nationale Politie

Met de vorming van de Nationale Politie is het noodzakelijk om alle processen van de voorheen lokale korpsen op hoofdlijnen te standaardiseren. Marieke helpt bij het implementeren van procesmanagement en architectuur binnen de Politieorganisatie om bovenstaand doel te behalen. Daarvoor heeft ze een methode gekozen en zorgt ze voor het ontwikkelen van een consistente werkwijze en draagvlak daarvoor. Deze werkwijze heeft zij in inhoudelijke opleidingen voor het team van procesontwerpers en bedrijfsarchitecten verwerkt. Daarbij coacht en begeleidt Marieke de medewerkers om te komen tot resultaten.

Boskalis

Boskalis

Om inzicht, overzicht en grip te creëren op de compliance van processen op interne en externe financiële eisen, is een financial control framework in kaart gebracht. Marieke heeft samen met experts uit de organisatie de eisen en daarbij behorende maatregelen, controls, in kaart gebracht. Deze zijn vervolgens gekoppeld aan de processen van de organisatie. Op deze manier is er inzicht en grip ontstaan in de compliance van de processen aan de gestelde interne en externe eisen.