Gilbert Alicaris

Managing Partner

Het bouwen aan organisaties loopt als een rode draad door Gilbert’s carrière. Zo is hij betrokken geweest bij de start van nieuwe organisaties om die vervolgens vanuit de pioniersfase verder op te schalen. Zowel bij klanten als binnen Bvolve vindt hij het een uitdaging om met lastige vraagstukken aan de slag te gaan. En dan specifiek in situaties waarbij voor de meesten een oplossing ver weg of zelfs onmogelijk lijkt. Om juist dan een klus tot een goed einde te brengen, geeft hem veel voldoening. Daarbij staat voor Gilbert het team altijd centraal. Ten eerste gelooft hij in de kracht van samenwerking. Maar minstens zo belangrijk vind Gilbert het sociale aspect. Aandacht voor de persoon, elkaar helpen en successen delen zijn belangrijk voor hem.

 

Deze aspecten komen voor hem ook terug in het zeilen dat vaak wordt gezien als een mooie metafoor voor het managen van organisaties. Hoewel je aardig fysiek bezig kunt zijn, onder soms zware omstandigheden, is zeilen voor Gilbert de ultieme vorm van ontspanning. Zeker als hij dat kan doen samen met zijn gezin en familie. Zijn favoriete bestemming is het zeilgebied langs de Zuidwestelijke kust van Turkije. Lange tochten langs imposante bergketens, voor anker in verlaten baaitjes en dineren op het strand maken voor hem samen de perfecte vakantie. En met een beetje geluk wordt hij tijdens de tocht vergezeld door dolfijnen.

Top 3 opdrachten

Etos

Vanuit Business Programs Ahold Europe verantwoordelijk voor het procesontwerp voor de implementatie van het Oracle Retail Merchandising System bij ETOS.

Albert Heijn logo

Albert Heijn

Binnen Retail Transformation & Strategy Albert Heijn verantwoordelijk voor het BPM Competence Team.

Belastingdienst

Belastingdienst

Binnen het Centrum voor Proces- en Productontwikkeling Belastingdienst verantwoordelijk voor het procesontwerp voor de nieuw op te richten Belastingdienst Toeslagen.