Gerson van Elburg

Consultant

Gerson is een ambitieuze consultant op het gebied van Business Process Management (BPM), Enterprise Architectuur en Business Strategy. Hij helpt organisaties om beter te presteren. Door zijn brede bedrijfskundige achtergrond en pragmatische en betrokken persoonlijkheid is Gerson in staat om draagvlak te creëren en zo tot resultaten te komen. Professioneel wanneer het moet, maar het liefst informeel, al lachend en met een goede kop koffie. Gerson is een betrouwbare en sociale persoonlijkheid. Bij hem is afspraak ook echt afspraak en met zijn ‘no nonsens’-mentaliteit werkt hij met veel energie aan uiteenlopende vraagstukken. Gerson werkt graag samen aan resultaten en vindt het belangrijk om betrokkenheid te creëren bij de mensen met wie hij werkt. Naast de ‘harde’ resultaten staat ook de ‘human factor’ in zijn werk centraal. Zo weet hij mensen mee te krijgen in het verandertraject en ze te inspireren en te motiveren. Op deze manier worden veranderingen en resultaten duurzaam vanuit de medewerkers zelf gerealiseerd.

Kenmerkend voor Gerson is zijn analytische mindset, relaxte en gefocuste instelling en gevoel voor humor. Gerson heeft conceptueel en inhoudelijk inzicht en werkt pragmatisch en resultaatgericht. Hierdoor is hij in staat om zich snel bekend te maken met verschillende dossiers en in korte tijd toegevoegde waarde te leveren. Gerson is vaak in Scandinavië te vinden geweest; in Zweden voor zijn studie, in Noorwegen als medewerker op de Nederlandse ambassade in Oslo en in Finland om het Noorderlicht te bekijken. Naast Scandinavië houdt hij ook van sporten, koken en socializen. Ook over Formule 1 en mooie auto’s is met Gerson altijd een gesprek aan te knopen.

Top 3 opdrachten

Boskalis

Boskalis

Bij het internationale bedrijf Boskalis Royal Westminster is Gerson werkzaam als Business Process consultant. In het kader van het implementeren van een nieuw systeem op de gehele vloot (141 schepen) moeten alle interne processen in kaart worden gebracht. Van veiligheidsstandaarden tot inkoop van brandstof, van het bemannen tot onderhoud van de schepen in het dok, Gerson brengt alles in kaart en geeft waar nodig advies voor procesverbetering. Door vele dagen te werken met de precieze interne werking van  ’s werelds grootste ‘dredging and offshore’ specialist en door de sterke verhalen van de ervaren kapiteins waarmee Gerson werkt heeft hij veel kennis opgedaan over de maritieme wereld

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De Nederlandse ambassade in Oslo krijgt met veel verscheidene vraagstukken te maken. Op de afdeling economie, publieksdiplomatie en cultuur heeft Gerson zich daarom beziggehouden met allerlei economische en diplomatieke vraagstukken. Handelsvragen over de Noorse markt van Nederlandse ondernemers (en vice versa) beantwoorden, lezingen over het defensiebeleid van de Scandinavische landen na Brexit rapporteren, kwartaalcijferpresentaties van banken bijwonen en terugkoppelen waren onder andere bezigheden waar Gerson verantwoordelijk van was. Ook de organisatie van Koningsdag op de residentie van de ambassadeur voor het complete internationale diplomatieke netwerk in Oslo heeft Gerson gefaciliteerd. Kortom, een in een dynamische internationale omgeving heeft Gerson meerdere waardevolle rollen vervuld.

Belastingdienst

Belastingdienst

Gerson is binnengehaald bij een project van de Belastingdienst. Het project betrof een nieuwe wet waarvoor een gehele nieuwe inrichting van het behandelproces binnen de Belastingdienst en het UWV nodig was. Met veel interviews en workshops is er onder alle stakeholders waardevolle informatie opgehaald, wat heeft geresulteerd in een mooi product dat ook in hogere kringen binnen de Belastingdienst en het UWV is gepresenteerd.