Consultant bij Bvolve

Met Guido valt er altijd wat te beleven! Van energieke verhalen (uit de praktijk) tot resultaatgerichte concrete oplossingen waar u en uw klanten blij van worden. Guido krijgt betrokkenen in beweging en weet draagvlak te creëren. Daarbij varieert hij tussen confronterende, prikkelende en ondersteunende stijlen. Kennisoverdracht en het uiteindelijk zelf kunnen doen speelt in al zijn opdrachten en trainingen een belangrijke rol. Hij heeft een scherp oog voor details en bewaakt altijd het groepsproces om gezamenlijk de juiste resultaten te halen.

Weerstand lijkt Guido juist energie te geven en weet hij makkelijk om te buigen. Tevens gaat hij zeer speels om met twijfels en onzekerheden en versterkt het zelfvertrouwen van de betrokkenen. Guido is verder betrouwbaar, doelgericht en ambitieus in zijn opdrachten. Door zijn proactieve houding, professionaliteit en enthousiasme bouwt hij makkelijk goede relaties op en zorgt hij voor goede resultaten. Tijdens zijn consultancy werkzaamheden weet hij makkelijk bestaande patronen te doorbreken en beweging te creëren door zijn uitdagende manier van adviseren, coachen en stimuleren. Hierbij is zijn sterke analytisch vermogen opvallend en is hij een uitstekend klankbord voor het management. Guido is verder prettig in de omgang en flexibel ingesteld.

 

 

”Guido krijgt betrokkenen in beweging en weet draagvlak te creëren”

”Guido staat voor blijvend resultaat en uw ‘stokje’ achter de deur…”

Dit alles is terug te herleiden voor zijn passie voor teamsporten en gamen waarin het resultaat altijd voorop staat maar dit wel met de nodige energie, passie en plezier gehaald moet worden. Resultaten en overwinningen moeten volgens Guido dan ook altijd gevierd worden. Binnen Bvolve is Guido tevens verantwoordelijk voor het vakgebied ‘Business Process Management’, de solution ‘Omgevingswet’ en het trainingsconcept ‘serious gaming’ waarbij de realiteit wordt nagebootst en nagespeeld en het leervermogen van de cursisten het grootst is. Aangezien ‘het publiek’ niet teleurgesteld mag worden kan Guido er een ‘show’ van maken en komt zijn creativiteit en vermogen tot visualiseren goed van pas. Guido staat voor blijvend resultaat en uw ‘stokje’ achter de deur…..

Interview vragen

 • Wat is je top 3 klussen?
  1. GGD Hollands Noorden – Adviseur Transformatieteam
  2. Samskip – Implementeren BPM op de afdeling Kwaliteit
  3. Hoogheemraadschap van Rijnland – Procesoptimalisatie Objectdossier
 • Wat zijn echte resultaten?
  • Geïnspireerde medewerkers die nu echt een meerwaarde leveren aan de klant en/of het product
  • Een gezamenlijk en helder doel voor ogen hebben en hiervoor willen gaan
  • Kennisoverdracht
 • Wat zijn je beste klantquotes over jou?
  Wij zijn heel blij met Guido! Hij is deskundig, betrokken, scherp en heel prettig in de samenwerking’ – GGD Hollands Noorden
  Guido is prettig om mee samen te werken! Hij is aardig, attent, een echte meedenker en pragmatisch’ – Zorginstituut Nederland
 • Wanneer ben je echt tevreden bij de klant?
  Als ik meer dan alleen de klantvraag heb kunnen ‘beantwoorden’ door bijvoorbeeld de oplossing echt te implementeren/borgen en mijn kennis echt overgedragen te hebben, waardoor ik weer met een gerust hart kan vertrekken.
 • Wat maakt consultancy voor jou zo leuk?
  De afwisseling qua organisaties (van groot tot klein, van miljarden omzet tot minimale budgets en van commercieel tot non-profit) en de diversiteit aan mensen (van directie tot daar waar het werk echt gebeurt en van meewerkend tot weerstand en van oud tot jong). Daarnaast ook de combinatie van consultant en trainer, waar ik als trainer echt kan focussen op kennisoverdracht.
 • Waar krijg je energie van op je werk?
  Het gevoel een echte bijdrage te leveren aan de oplossing van een vraagstuk van een klant. Iets waar ze zelf al soms jaren tegenaanlopen toch in beweging krijgen en een positieve sfeer te creëren, dat geeft mij echt energie! Tevens geeft het mij altijd weer een enorme boost als ik medewerkers zie groeien in hun rol en ze dit zelf ook merken en ze hun dankbaarheid uiten. Hier doe je het uiteindelijk voor!
 • Welke serie blijft je echt boeien?
  Dat is dan toch echt wel ‘House of Cards’! Een geniale politieke drama serie met in de hoofdrol de genadeloze en ambitieuze Francis ‘Frank’ Underwood. Om zijn (persoonlijke) doelen te bereiken gaat Frank tot het uiterste en dat spreekt mij erg aan. Hij zoekt echt het randje op en gaat er zeker ook weleens overheen. De complexe omgevingen waarin de serie zich afspeelt en de creativiteit om hier goed mee om te gaan en iedereen voor te zijn is een genot om naar te kijken en weer van te leren.
 • Waar ben je allergisch voor?
  Ik kan erg slecht egoïsme en onrecht. Mijn focus ligt dus ook altijd op het samenwerken en iets samen creëren en hier duidelijk en eerlijk over te zijn naar iedereen. Zowel privé als qua werk zoek ik altijd het gezelschap op om iets samen te gaan doen of te bereiken. Om uiteindelijk de resultaten ook samen te vieren!
 • Wat onderscheid je van de rest?
  Mijn energie en gevoel voor humor en timing zijn de onderscheidende krachten waar ik echt het verschil mee kan maken.
 • Waarom woon je waar je woont?
  Geboren in Utrecht en getogen in Utrecht en omstreken en inmiddels woonachtig in de mooiste Vinex wijk Vleuterweide in Vleuten (gemeente Utrecht). Toch de ruimte en de rust en toch snel in de stad en in de hoek waar de A2 en A12 elkaar kruisen. Ik zie mezelf niet snel uit de omgeving Utrecht verhuizen. Het blijft het grootste en leukste ‘dorp’ van Nederland.
 • Wat is je favoriete quote?
  Talent wins games, but teamwork and intelligence wins championchips’ – Micheal Jordan

CONTACT

Guido Cohlst
Consultant
06 2973 7514
g.cohlst@bvolve.nl