Consultant bij Bvolve

Als Claudia een opdracht aanneemt, kun je er van op aan dat er resultaat geleverd wordt. In haar aanpak richt zij zich op de mensen die het werk doen. Claudia brengt beweging waardoor ‘hobbels’ in het werk met energie tegemoet getreden worden en zoeken naar betere oplossingen bij de routine hoort. Claudia heeft door de jaren heen ervaren dat deze manier, gecombineerd met het bieden van toekomstperspectief en kaders, blijvende resultaten oplevert.

Sleutelen aan de werkwijze en de interactie tussen mensen, is iets wat Claudia van nature doet en erg van geniet. Bij schaatsen komt dat goed van pas. Al jaren volgt zij elke winter schaatsles en rijdt zij in groepsverband haar rondjes op de schaatsbaan. Nog steeds kan een kleine verandering in de houding of een evenwichtsoefening betekenen dat het schaatsen ineens veel makkelijker gaat. Op deze manier kan zij elk jaar met nieuwe, snellere, groepen mee in een gezamenlijke cadans over het ijs. Dat is de flow waar zij het voor doet en waar zij voor blijft trainen!

”Sleutelen aan de werkwijze en de interactie tussen mensen, is iets wat Claudia van nature doet en erg van geniet”

”Als professional zijn proces- management en Lean de basis voor haar werkwijze”

Als professional zijn procesmanagement en Lean de basis voor haar werkwijze, waarbij zij storytelling gebruikt en de principes van verandermanagement toepast. Haar favoriete rollen zijn project- en interim manager.

Interview vragen

 • Wanneer ben je echt tevreden bij een klant?
  Ik ben ontzettend blij als ik merk dat ik steeds minder werk heb, doordat de mensen zelf grip hebben op hun werkzaamheden, trots zijn op de nieuwe resultaten en zin hebben in de toekomst.
 • Wat is je grootste blunder?
  Ik ben als adviseur eens te veel in de rol van de manager gaan zitten. Het team beschouwde mij als hun manager met wie zij afspraken konden maken. Ik had echter niet het mandaat om over die afspraken te beslissen en heb daarmee het team teleurgesteld en de manager onvoldoende geholpen om zijn rol te pakken. Geluk bij een ongeluk is dat dit voorval wel het team en de manager samen in gesprek bracht en verder heeft geholpen. Toch hou ik sindsdien scherper in de gaten vanuit welke rol ik acteer en wat daarbij de passende activiteiten zijn om tot resultaat te komen.
 • Wat maakt consultancy voor jou zo leuk?
  Het meest aantrekkelijke van consultancy vind ik dat ik altijd op de plek in organisaties ben waar iets veranderen gaat. Ik vind het leuk om nieuwe oplossingen te implementeren en daar, samen met de interne collega’s, het beste van te maken, ook al is de aanleiding voor de verandering soms helemaal niet leuk.
 • Waar krijg je energie van op je werk?
  Ik ben altijd gefascineerd door hoe mensen zich gedragen, welke dynamiek er in een groep is en welke invloed ik daar op kan hebben. Het mee puzzelen met iemand om zijn eigen motieven en belangen aan te laten sluiten bij de nieuwe situatie, of keuzes te maken om weer perspectief te vinden voor de toekomst, geeft mij energie.
 • Welke branche boeit je?
  Als het product of de dienst van de organisatie me aanspreekt, geeft me dat een extra motivatie om te zorgen dat het werk zo gedaan kan worden zoals dat bedoeld is en het gewenste effect heeft. Voor mij zijn producten en diensten met maatschappelijke impact (zoals bij overheden en uitvoerende instanties) en bijdragen aan duurzaamheid (zoals (alternatieve) energie, recycling en openbaar vervoer) motiverend.
 • Waarom woon je waar je woont?
  Ik hou van Amsterdam, omdat iedereen er zichzelf mag zijn, ik er altijd op nieuwe ideeën kom en er 1001 activiteiten zijn die ik leuk vind. Bovendien is Amsterdam kleinschalig: mijn buurtje is net een gezellig dorpje en met 15 minuten fietsen ben ik in de polder waar de stad heel ver weg is.
 • Waar ben je allergisch voor?
  Als ik op het werk mensen in een slachtofferrol tegen kom, terwijl ze met hun goede opleiding en werkervaring mogelijkheden hebben om zelf keuzes te maken, jeuken m’n vingers om met deze mensen aan de slag te gaan.
 • Wat onderscheid je van de rest?
  Ik ben overtuigd dat voor elk probleem een adequate oplossing bestaat, waarin ook mensen weer hun weg vinden. Deze overtuiging maakt dat ik altijd mensen in beweging krijg en uiteindelijk een goede oplossing realiseer.
 • Met welke hobby wil jij je geld verdienen?
  Een tijdelijke carrièreswitch naar wereldfietser lijkt me fantastisch! Geld verdienen met heerlijk die pedalen rond trappen. Onderweg kom ik mensen tegen met wie ik een tijdje optrek en raak ik steeds bedrevener in het navigeren in een nieuwe omgeving en het oplossen van allerlei akkefietjes met de fiets. Als ik dan terug kom zit ik vol met verhalen en nieuwe inzichten en heb ik het gevoel dat ik de hele wereld aan kan.
 • Wat is je favoriete quote?
  Alles wat je aandacht geeft groeit (dus negeer wat je niet bevalt).

CONTACT

Claudia Beemster
Consultant
06 5388 8666
c.beemster@bvolve.nl